Menu Sluiten

Administratief

Administratieve formaliteiten, gemeentebelastingen. Wij zorgen voor u voor de aangifte van het overlijden bij het gemeentebestuur. Wij kunnen, rekening houdend met uw wensen, datum en uur van de begrafenis vastleggen en desgewenst contact opnemen met de religieuze overheden. Na de aangifte van overlijden zullen uittreksels van de overlijdensakte tot uw beschikking gesteld worden.

Voorbereidend begrafeniscontract

Om het goede verloop van uw begrafenis te verzekeren bieden wij u verschillende mogelijkheden. Hetzij stellen wij u een document ter beschikking waarin uw laatste wensen zijn vermeld, hetzij stelt u een testament op bij uw notaris, hetzij kunt u een contract afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij. In elk van die gevallen kunt u zelf uw begrafenis vooraf regelen. Daardoor weet u zeker dat u voor niemand een last bent en dat uw wensen strikt nageleefd worden bij uw overlijden.

Wenst u geen last te zijn bij uw begrafenis of wil u gewoon zeker zijn dat uw laatste wensen gerespecteerd zullen worden?

Wil je niet tot last zijn bij je uitvaart of zeker weten dat je laatste wensen worden gerespecteerd?

Jouw Bouvy uitvaartverzorger kan je een verzekering aanbieden die jouw wensen zoveel mogelijk respecteert. Welke oplossing je ook kiest, je uitvaart wordt gefinancierd wanneer het jou uitkomt. Eenmalige betaling, maandelijkse aflossingen (tot 15 jaar), al dan niet geïndexeerd. Een bezoek aan onze kantoren geeft je alle informatie die je nodig hebt, zonder enige verplichting.

Repatriëring van of naar het buitenland. Dankzij onze lange ervaring garanderen wij u een spoedige en vlotte repatriëring. Wij staan in voor alle administratieve formaliteiten, een speciale doodskist, …

Verzorging van de overledene

Opbaring of begraving

De opbaring is de eerste daad van respect die onze uitvaartonderneming H. Bouvy & Zonen zal uitvoeren. De overledene wordt hierbij gepresenteerd in de kleren die u voor hem of haar gekozen hebt om er zo natuurlijk mogelijk uit te zien. Ook het kisten is hierbij inbegrepen.

Men moet er rekening mee houden dat, indien de overledene meerdere uren aan een warmtebron is blootgesteld of met zware medicatie is behandeld, zijn/haar uiterlijk snel kan veranderen. In dergelijke gevallen of in geval van repatriëring naar het buitenland kan het nuttig of zelfs verplicht zijn om het lichaam een conservatieverzorging toe te dienen of te balsemen.

Balseming

Moderne balseming maakt geen gebruik meer van evisceratie. Men spreekt eerder van thanatopraxie. Deze techniek werd vanaf de XVIIe eeuw ontwikkeld door de anatomist Frédéric Ruysch. Thans bestaat ze uit het injecteren van ontsmettingsoplossingen in het bloedvatenstelsel. Om het lichaam in perfecte staat te bewaren na het overlijden is het dus nodig om deze techniek toe te passen die onze diensten u aanbieden.

Kisting

Het kisten is een fysieke handeling waarbij de overledene in zijn kist wordt geplaatst, die daarna wordt afgesloten. Dit kan in het bijzijn van de familie gebeuren, maar de aanwezigheid van de familie is geenszins verplicht. De aanwezigheid bij het kisten hangt af van eenieders gevoelens en van de herinnering die men wil bewaren van de dierbare die men is verloren.

Overdrachten

Om diverse redenen mag de overledene niet op de plaats van overlijden blijven. Zodra de nodige administratieve formaliteiten zijn verricht, brengen wij het lichaam over naar ons funerarium “Sterrenstof” in Elsene of naar om het even welke geschikte plaats naar keuze van de familie.

Organisatie van de uitvaart

Uitvaartkisten

Uitvaartondernemer Bouvy biedt een assortiment eigentijdse of klassieke doodskisten voor begraving in volle grond aan, allemaal gebouwd volgens de regels van de schrijnwerkerskunst. In het bijzonder voor familiegraven of langetermijnconcessies beschikken we ook over een reeks topklasse kisten in edele houtsoorten zoals eik, mahonie of iep.

Nu steeds meer mensen voor crematie kiezen, bieden we ook een ruime selectie van kleuren en modellen aan.

Op ecologisch vlak loopt onze onderneming ook niet achter. Al verscheidene jaren omvat onze catalogus ook kisten vervaardigd uit wortels, karton of meerlagige gerecycleerde vezels, met watervaste lagen en verstevigingslagen. Voor het lijmen gebruiken we dextrine of graanzetmeel. De afwerking wordt uitgevoerd met plantaardige oplosbare kleurstoffen.

De laatste nieuwkomer in ons assortiment is de 100 % ecologische en biodegradabele doodskist van wilgentenen, die in onze contreien nog wat ongewoon oogt, maar die in Afrikaanse landen al veel wordt gebruikt.

Onze andere doodskisten zijn ook milieuvriendelijk, aangezien het hout van duurzaam beheerde bossen komt en de meeste vernissen wateroplosbaar zijn.

Decoratie

Voor de binnenkant van de grafkist bieden wij een assortiment van bekledingen in verschillende kleuren aan. Verscheidene modellen zijn met de hand geborduurd en zijn van uitstekende kwaliteit.

Ook wat de handvaten, kruizen, toortsen en andere religieuze symbolen betreft, bieden wij een ruime keuze in topkwaliteit messing aan, van zeer modern tot klassiek.

 

Grafstenen

Hoewel een grafsteen niet wettelijk verplicht is voor graven van 5 jaar willen vele families het graf met een steen verfraaien. De steen is dikwijls en teken van liefde en respect voor de overledene en roept vaak ook een bijzondere herinnering op aan een favoriete kleur of materiaal van de overledene.

In die logica bieden wij dan ook meerdere tinten graniet aan. Alle stenen zijn van de hoogste kwaliteit en worden gegraveerd door een ambachtsman die al uw wensen zal weergeven.

 

Bloemen

Natuurlijk

Als extra service kunnen wij volgens uw voorkeuren een bloemstuk, kussen of bloemenkrans bestellen, al dan niet voorzien van een lint of een naamkaartje. U bepaalt het budget en hoeft zich verder geen zorgen meer te maken over de levering of andere beslommeringen. Zo bent u zeker dat de bloemen die u hebt gekozen de overledene in zijn/haar laatste reis begeleiden.

Zijden bloemen

De laatste jaren zijn natuurzijde en kunstbloemen van buitengewone kwaliteit geworden. Wij hebben dan ook beslist om een ruime keuze zijden bloemen tot uw beschikking te stellen. Er is een ruime variatie in vele stijlen en voor elk budget verkrijgbaar. U kunt ze in ons funerarium of in onze showroom komen bekijken. Aarzel niet om ons geheel vrijblijvend te komen bezoeken.

In memoriam berichten, overlijdensbrieven, rouwfoto's, bedankingskaarten

Wij helpen u met het opstellen van het drukwerk. Nadat het door ons is afgewerkt kunt u het in de showroom komen afhalen. Het overlijdensbericht sturen wij naar de diverse persorganen van uw keuze. Voor de verzending van uw overlijdensbrieven kunnen wij u het nodige aantal postzegels op eenvoudig verzoek leveren. Successie – administratieve documenten tot uw beschikking. Indien er immobiliën zijn of voor om het even welke inlichting adviseren wij u om uw notaris te raadplegen.
Information: http://www.notaire.be/donations-successions/les-successions

Lijkwagen