Menu Sluiten

Thuis overlijden in het Brusselse gewest

Bij een overlijden thuis moet u in de eerste plaats uw huisarts waarschuwen, zodat hij de overlijdensvaststelling kan opmaken en het nodige attest invult voor de aangifte bij het gemeentebestuur (model III C).

Bel daarna uw begrafenisonderneming (02.648.40.68). U kunt steeds in onze lokalen in de Jean Paquotstraat 66 te 1050 Elsene terecht, met of zonder afspraak. Aarzel voor uw gemak niet om ons telefonisch te contacteren om een afspraak bij u thuis, bij de overledene of in onze lokalen te regelen, zoals u het beste uitkomt. Indien u dat wenst kunnen wij de overledene naar het funerarium overbrengen. Daarna zorgen wij voor alle administratieve stappen betreffende de begrafenis.

U ontvangt een gedetailleerde bestelbon met de gemaakte kosten, die voor akkoord wordt ondertekend.

Information: Bereid het trouwboekje en de identiteitskaart van de overledene voor.

Information: Een overledene mag niet uit de plaats van overlijden verplaatst worden voordat de wetsdokter, in opdracht van het gemeentebestuur, het medische attest heeft opgemaakt.

Overlijden in een ziekenhuis of een privé-instelling in het Brusselse gewest:

Vindt een overlijden in een ziekenhuis plaats, dan verwittigt u uw uitvaartonderneming, die alle nodige stappen onderneemt.

Information: Het is van belang te benadrukken dat er geen enkele officiële band bestaat tussen de politiediensten, de klinieken, de ziekenhuizen, de rusthuizen en de begrafenisondernemingen. In iedere situatie kunt u uw ondernemer vrij kiezen. Uw beslissing hangt enkel van uzelf af.